Sport

Novak Djokovic reflectă asupra carierei sale și a noului său record istoric

Când Novak Djokovic avea doar șapte ani, își făcea propriul trofeu Wimbledon și își imagina că era cel mai bun jucător de tenis din lume.

În timp ce sârbul vorbește despre călătoria pe care a făcut-o în ultimii 26 de ani , chiar și el sună oarecum neîncrezător în momentul în care a ajuns. Luni, Djokovic a doborât recordul din toate timpurile al lui Roger Federer pentru cele mai multe săptămâni petrecute ca numărul 1 mondial al bărbaților, depășind clasamentul ATP pentru 311 săptămâni combinate.
Dintre toate realizările sale, care includ 18 grand slams, cinci titluri de finală ATP și numeroase alte înregistrări, Djokovic îl clasează pe acesta printre favoritele sale.
„Ei bine, este doar fericire, bucurie”, îi spune tânărului de 33 de ani emoțiilor sale Christinei Macfarlane de la CNN. „Adică sunt atât de încântată și mândră, foarte mândră [de] această realizare și este ca o coroană a tuturor realizărilor pe care le-am avut în ultimii 15 sau 15 ani, plus cariera mea de tenis profesionist.
„În această zi specială, evident, mă întorc în timp și îmi amintesc de umilele mele începuturi, când am apucat pentru prima dată o rachetă și felul în care m-am îndrăgostit de sport și de sprijinul pe care l-am avut de la părinți și oameni care m-a ajutat să-mi realizez visul. Deci, bineînțeles, mă bucur de toate emoțiile.
„Cred că motivul este că sunt atât de mulți oameni aici, în Serbia, unde sunt în acest moment, care m-au contactat, care m-au felicitat, încât m-au făcut să simt că aceasta este o sărbătoare a țării și a orașului și nu doar a mea.
sursa