Actualitate

Nu mai mancati porumb fiert, consumul este toxic

Mare atentie pentru toti romani care au pofta de porumb fiert, noua victime sunt in Romania din cauza bacteriei din porumbul congelat, o fabrica care a ambalat in Ungaria a distribuit produsul, a ajuns si in Romania, relateaza evz.ro.

„La nivel european a fost declansata o alerta sanitara, dupa ce noua persoane au decedat in urma unei infectii cu listeria, confirma Autoritatea europeana pentru siguranta alimentara”, potrivit presei britanice.

Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie dupa ce au mancat porumb congelat, sursa contaminarii fiind, dupa primele indicii, o fabrica de ambalare a porumbului din Ungaria.

„România nu figurează pe lista de distribuţie a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs în Ungaria, conform informaţiilor primite până în acest moment de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România (PNC SFAAF RO)”, precizează autoritatea.