Actualitate

O bătrână s-a aruncat de la balcon de frica coronavirusului.

O bătrână s-a aruncat de la balcon de frica coronavirusului.
O bătrână s-a aruncat de la balcon de frica coronavirusului.

Caz revoltător în Galați. O femeie în vârstă de 96 de ani, care se afla internată într-un cămin de bătrâni în care a fost focar de COVID-19, s-a aruncat de la geamul camerei în care era cazată, notează Cancan.ro.

Bătrâna s-ar fi sinucis de teamă să nu se infecteze cu noul virus care a declanșat criză sanitară la nivel global.
Femeia nu era infectată cu coronavirus

Din primele informații, se pare că femeia nu fusese infectată cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, cu toate că mulţi beneficiari şi angajaţi ai căminului din oraşul Galaţi au fost testați pozitiv cu Covid-19. Victima ar fi avut mai multe probleme psihice și alte boli grave.

Scene dramatice au avut loc într-un centru de rezidenți din Galați. O femeie, în vârstă de 96 de ani, a murit, joi, după ce s-a aruncat de la balconul camerei în care cazată la azilul de bătrâni. Surse din interiorul căminului de bătrâni din Galaţi susţin că aceasta avea uşa balconului închisă, însă a reuşit să iasă pe geam.

Bătrâna era unul dintre rezidenţii unui cămin de bătrâni în care a fost declarat focar de infecție cu coronavirus. Ea suferea de probleme psihice, dar avea alte boli grave. Toate testele care i-au fost făcute pentru depistarea virusului au ieşit negative, asta în ciuda faptului că cei mai mulţi dintre cei 130 de rezidenţi şi 65 de angajaţi au fost testați pozitiv cu noul virus SARS-CoV-2.

Anchetatorii au luat în calcul ideea sinuciderii

Deocamdată, agenții de poliție nu iau în calcul altă variantă, sinuciderea fiind singura ipoteză. Anchetatorii au deschis un dosar penal și fac verificări la fața locului.

„Femeia avea 96 de ani. Apelul la 112 a fost primit la ora 11.30. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin, conform digi24.

Azilul de bătrâni se află în subordinea Primăriei Galaţi şi s-a confruntat cu un număr mare de îmbolnăviri cu noul virus care a făcut ravagii pe întreg globul. Autoritățile locale au declarat focarul de coronavirus Covid-19 închis încă de pe data de 17 iunie. În pofida acestui lucru, femeia se temea că ar putea contacta virusul ucigaș.

sursa