Extern

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși tocmai murise în urma unui infarct

Zahra Ismaili, o femeie din Iran, a fost spânzurată, deși murise deja în urma unui infarct, pentru ca mama soțului ei, pe care-l ucisese, să se simtă răzbunată, informează The Independent.

Femeie din Iran, spânzurată deși murise deja

Ismaili a fost condamnată la moarte pentru că și-a ucis soțul, un oficial de rang înalt în Ministerul de Informații. Avocatul ei, Omid Moradi, susține că femeia a acționat în legitimă apărare deoarece bărbatul o abuza pe ea și pe fiica ei.

Înainte să-i vină rândul să urce pe eșafod, la închisoarea Rajai Shahr, femeia a făcut infarct văzând cum alți 16 bărbați înaintea ei au fost spânzurați.

Chiar dacă Zahra Ismaili a murit, ea tot a fost urcată pe eșafod pentru ca mama bărbatului ucis să aibă ocazia să-i lovească scaunul de sub picioare, a precizat Moradi, într-o postare pe Facebook ce a fost ștearsă ulterior.

Organizația Human Rights Monitor precizează că în certificatul de deces al femeii este precizat drept cauză stopul cardiac. HMR mai notează că numărul femeilor executate în Iran sub conducerea președintelui Hassan Rouhani a ajuns în 114.

sursa