O parte din pachetele de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Valcea, scoase la vânzare anul trecut, s-au vândut în cele din urmă.
Oltchim va încheia în această săptămână contractele de vânzare pentru pachete de active din cadrul combinatului chimic cu trei companii, respectiv Chimcomplex S.A. Borzesti, Dynamic Selling Group SRL şi White Tiger Wealth Management Ltd, şi poartă în continuare discuţii cu alţi ofertanţi.
Oltchim a demarat procesul de vânzare a nouă pachete de active la sfârşitul anului trecut in cadrul fazei de reorganizare a procedurii de insolventa, pentru care a primit nouă oferte angajante.
Chimcomplex Borzeşti, parte a grupului grupului SCR controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a depus pe 6 iulie o ofertă angajantă pentru preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea în vederea creării Companiei Române de Chimie.
SCR spunea în luna iulie că are asigurată o finanţare de până în 200 milioane euro pentru preluarea Oltchim, sumă care nu acoperă doar achiziţia activelor, ci şi capitalul de lucru, investiţiile în mediu şi active pentru perioada următoare.
Citește și: Poșta Română inițiază un program de plecări voluntare pentru reorganizarea companiei
Dynamic Selling Group Galaţi – Distribuitor Ramplast este unul dintre cei mai mari distribuitori de profile si accesorii pentru prelucrarea tamplariei PVC din Romania.
PRodusele Ramplast sunt fabricate de Divizia de Materiale de Constructii a Oltchim Ramnicu Valcea.
Firma are 8 depozite proprii si distribuitori şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 113,95 milioane lei şi un profit net de 5,96 miliaone lei.
White Tiger Wealth Management este o firmă de investiţii înfiinţată în 2001, cu sedii în Anglia, SUA, San Marino şi Hong Kong.
În continuare Oltchim poarta discutii cu alti ofertanţi, se arată în anunţul publicat miercuri la BVB și prezentat de ZF.ro.
Procesul de vânzare se anticipeaza că va fi finalizat în prima parte a anului 2018.
Datoriile totale ale Oltchim, companie intrată în insolvenţă în 2013, au fost de 800 mil euro, dar o parte din ele au fost şterse şi au rămas 307 mil. euro, creditorii fiind în primul rând instituţii ale statului, furnizorii şi pe locul doi băncile.
Oltchim a raportat o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro şi un profit de 6,1 milioane de euro în primele şase luni din 2017.