Social

Idei de afaceri 2018,afaceri bune cu bani putini

Unele idei de afaceri  sunt foarte simple. Atunci cand vrei sa incepi o afacere  in familie trebuie sa stii pe cine te poti baza, ce buget aloci afacerii si sa te documentezi bine!

Cand nu ai multe de ales, daca nu lucrezi intr-un domeniu prea creativ, visezi sa ai propriul tau business.

Mai ales cand te apropii de 30-40  ani si ai acumulat ceva experienta in munca, cand ai sau te gandesti sa iti intemeiezi o familie, cand vrei sa iti faci programul in ritmul tau, cauti idei de afaceri cu banii marunti.

Nu toate afacerile pot fi facute in familie. De pilda afacerile cu banii multii, Pentru acelea ai nevoie de asociati cu bani si experienta.

Dar sunt unele idei de afaceri de familie care nu necesita o investitie foarte mare si pentru care poti invata  pe parcurs.

Inainte sa cauti idei de afaceri bune, intreaba-te  singur pe ce finante te bazezi. Cati membri din familie s-ar implica in acest mic proiect? Cat de unita este familia voastra? Cine ar detine afacerea? Cum veti imparti activitatiile? Cine da  banii?

3 idei de afaceri de familie cu mici investitii in 2018

1. Ferma bio
Daca aveti teren undeva situat la tara, o ferma este o idee de afacere idela pentru aceste vremuri. De pilda, puteti sa plantati flori pe care sa le vindeti apoi angro sau in propria voastra florarie de la oras.

Daca spatiul va permite, luati in calcul si varianta unei livezi,legumele bio sunt la mare cautare in aceasta perioada, asa ca, daca vrei sa cultivi legume, ai grija sa gandesti ecologic.

Mai ales daca terenul este mai putin,legumele bio sunt mai scumpe si o sa ai un profit bunicel daca le cultivi in fiecare sezon.

2. Restaurant sau cantina
Una dintre cele mai usor de lansat idei de afaceri de familie este un restaurant sau o cantina.

Mai ales daca mama ta se pricepe sa gateasca foarte bine, bugetul initial variaza, in functie de cum vrei sa arate locul.

Dar, dupa ce pornesti afacerea, mancarea buna, curatenia si felul in care va tratati clientii vor asigura o afacere de succes.

Toata lumeacauta sa manance, nu-i asa? Chiar daca alegeti un restaurant gen cantina, mancarea ieftina nu trebuie sa fie proasta.

Si o rulota cu mancare e o varianta de afacere mica, dar profitabila,iti pui sotul la cratita si va plimbati prin lume, la tot felul de festivaluri.Castigati bani si va distrati in acelasi timp.

3. Imobiliare si inchirieri
Daca va deschideti o agentie imobiliara nu va trebuie multi bani.

Inchiriati un apartament mic, care sa fie sediul firmei,apoi, nu va trebuie mai mult de doi-trei agenti, de la voi din familie, care sa intermedieze inchirieri si vanzari de apartamente si case.

Diplomatia e totul in imobiliare,cand va extindeti, puteti trece la a inchiria si alte obiecte, cum ar fi corturi de nunti.

Mare atentie,cand incepi o afacere in familie nu inseamna ca toata lumea munceste cand are chef, dupa un program haotic si fara atentie la gestiunea banilor.

Este nevoie de o persoana autoritara care sa gestioneze afacerea.