Social

Afacerea bănoasă care merge aproape perfect

Pandemia de COVID-19 a distrus unele afaceri, iar pe altele le-a propulsat. HORECA a avut și are în continuare de suferit, în timp ce business-uri precum comerțul online sau platformele de streaming au cunoscut o ascensiune importantă. Cele mai bune exemple în acest sens reprezintă chiar Mark Zuckerberg, de la Facebook și Jeff Bezos, de la Amazon.

Pe lângă cele menționate, un alt segment al zonei business, foarte bănos, a cunoscut o perioadă accesibilă, în ciuda pandemiei. În România, domeniul imobiliar a continuat să funcționeze destul de bine, în special în zona de tranzacții de terenuri.

Investitorii în tranzacții cu terenuri se mențin pe linia de plutire și în pandemie

Aproape trei sferturi dintre investitorii activi pe piața de terenuri au încheiat sau urmează să încheie tranzacții în 2020 sau până la finalul acestui an, în ciuda contracției economice din pandemie, arată un sondaj cu 90 de respondenți – profesioniști în segmentul imobiliar, realizat de Colliers International. Mai precis, este vorba despre 73% dintre investitorii intervievați.

În ciuda predictibilității scăzute, oamenii de afaceri din zona tranzacțiilor de terenuri continuă să aibă încasări semnificative. 60% dintre respondenții sondajului au decis să meargă mai departe cu toate sau o parte dintre tranzacții aflate în curs de realizare, în timp ce 19% sunt hotărâți să implementeze chiar noi oportunități.

Cel mai mare interes pentru achiziționarea de terenuri vine din zona proiectelor rezidențiale (31%) și retail (25%). 29% dintre specialiștii din domeniu anticipează o revenire satisfăcătoare până la finalul lui 2020, 24% până la mijlocul anului 2021, iar 23% în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

sursa