Sanatate

OMS: Pandemia de coronavirus se accelerează în întreaga lume

Pandemia de coronavirus se accelerează în întreaga lume, în condițiile în care multe țări care și-au redeschis economiile înregistrează o creștere a cazurilor de Covid-19, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Deși multe țări au înregistrat progrese, la nivel global, pandemia se accelerează”, a spus el în timpul unei conferințe la sediul agenției din Geneva. „Cu toții vrem ca acest lucru să se termine. Cu toții vrem să reluăm viața așa cum o știm, dar realitatea este că suntem departe de asta . ”

Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 502.000 de persoane până în prezent, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. Peste 60% din cazurile noi zilnice au fost raportate duminică în țări din America, conform datelor publicate de OMS.
Mai mult de 23% din 189.077 de cazuri noi raportate duminică la nivel global au provenit din Statele Unite, conform datelor OMS. Brazilia a fost singura țară din lume care a raportat mai multe cazuri noi duminică decât SUA, potrivit OMS.

„Unele țări au cunoscut acum o reapariție a cazurilor, deoarece încep să-și redeschidă economiile și societățile”, a spus Tedros. „Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spațiu de manevră. ”

sursa