Politica

Orban: Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că şi-a propus ca bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului, ”cel mai probabil după învestirea Guvernului, între Crăciun şi Anul nou”.

Ce spune Ludovic Orban despre proiectul de buget
Primul ministru a afirmat că se pregătește rectificarea bugetară, dar și proiectul de buget pentru anul viitor.

Pregătim rectificarea bugetară. De asemenea, pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea Guvernului, între Crăciun şi Anul nou”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă bugetul pentru anul 2021 va prevede majorarea veniturilor profesorilor şi a pensiilor, primul ministru a explicat că bugetul va avea la bază realităţile economice.

Viitorul buget va fi construit pe baze realiste şi va ţine cont de realitatea economică din România. Se va urmări, în primul rând, să asigure resursele necesare pentru investiţiile în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, de sănătate publică. Pe de altă parte, evident, vom asigura toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. De asemenea, va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că odată cu creşterea ratei de absorbţiei a fondurilor europene trebuie să asigurăm cofinanţare suplimentară”, a menționat şeful Executivului.

Cât despre pensii, premierul susţine că intenţionează majorarea acestora, însă, pe considerente economice, afirmând că ”este mincinos” oricine spune că pot fi crescute pensiile fără creştere în economie.

În proiectul de buget vom arăta foarte clar care e creşterea pensiilor, dar, oricum, creşterea pensiilor va fi bazată pe realitatea economică. Noi am avut formulă de creştere care a fost făcută praf din populismul demagogic al PSD. (…) PSD a venit, a făcut praf totul, a generat nişte speranţe fără niciun fel de acoperire către părinţii şi bunicii noştri”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a transmis pensionarilor că ”la fiecare creştere a pensiilor va creşte şi puterea de cumpărare a pensiilor”.

Totodată, oficialul a reafirmat opinia PNL conform căreia, cu excepţia pensiilor militarilor, pensiile speciale trebuie desfiinţate.

sursa