Actualitate

Polițiști atacați în timpul unei intervenții

Scandal monstru în în localitatea Petea din judeţul Satu Mare, într-un cartier unde trăiesc mai multe familii de etnie romă, duminică seară.

Peste 50 de indivizi înarmaţi s-au luat la bătaie cu bâte, săbii şi topoare și nu au ezitat să atace forțele de ordine care au intervenit să aplaneze conflictul. Unul dintre atacatori a avut chiar o drujbă la el, iar jandarmii şi poliţiştii s-au văzut nevoiți să folosească armele pentru a-i îndepărta pe atacatori.

„În cursul acestei seri, IPJ SM a fost sesizat, prin apel 112, despre faptul că într-un cartier din localitatea Petea, ar exista o neînțelegere, între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, precum și jandarmi, pentru a aplana conflictul. Persoanele implicate au manifestat un comportament ostil și față de polițiști, rănindu-l pe unul dintre aceștia. Polițiștii au executat foc de avertisment, cu gloanțe de cauciuc”, a transmis IPJ Satu Mare, potrivit presasm.ro.

Mai multe persoane, atât din rândul forţelor de ordine cât şi din rândul romilor au fost duse la spital cu răni mai mult sau mai puţin grave. Unul dintre polițiști a ajuns la Urgență cu urechea retezată.

Până la urmă, jandarmii şi poliţiştii au chemat ajutoare şi au reuşit să îi oprească pe atacatori, iar aceştia au fost duşi la audieri. Mai multe dosare penale pentru vătămare corporală şi ultraj au fost deschise în urma acestui incident.

sursa