Politica

Protestatarul din 10 august dus la morga dupa gazarea Jandarmeriei. Seful spitalului: „Nu putem face inca o conexiune cu gazarea din Piata”

Descoperire ingrozitoare dupa protestul din 10 august, un barbat din Targu Magurele dus la morga dupa ce a decedat dupa gazarea Jandarmeriei

„Un protestatar în vârstă de 62 de ani, Ilie Gazea, a încetat din viaţă luni, la 10 zile de când a participat la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, în cadrul căruia Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva mulţimii”, potrivit Realitatea de Teleorman.

„Am fost plecaţi pe 10 la Bucureşti, am ajuns în Piaţa Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele.

Toţi am fost gazaţi, dar eu am fost un pic mai departe.

I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea.

Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul şi a avut hemoragie nazală. Acum am înţeles că a murit”, a declarat unul dintre cei care l-au însoţit pe Gazea la protest, vecin cu acesta.

„Există şi filmare cu el acolo şi avem martori că l-am dus la salvare.

I-a dat sângele pe gură şi pe nas, a leşinat, l-a luat SMURD-ul acolo.

După ce i-a pus o soluţie în nas el a plecat acasă cu unul dintre noi şi din noaptea aceea e la spital.

Acum e la morgă în Alexandria.

Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital”, a precizat o altă doamnă din grup.

„Vom face un comunicat de presă şi o să cerem un examen medico-legal.

Am dat deja către poliţie, având în vedere toate suspiciunile care sunt.

Cam atât am să vă spun în momentul de faţă.

A fost internat cu hemoragie digestivă şi s-a internat pe data de 15, dar înţeleg că a venit prin transfer, dar nu a fost internat la Turnu.

Probabil doar a fost văzut acolo.

Nu ştiu dacă poate fi o legătură, dar se va face examenul medico-legal cu probe toxicologice şi se va clarifica”, a afirmat oficialul.

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august.

În această (luni- n.red.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului.

Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, Teodora Dragole, citată de Mediafax.