Politica

PSD respinge platforma de verificare a știrilor online

PSD respinge propunerea lui Raed Arafat privind combaterea știrilor false

Partidul Social Democrat (PSD) a transmis că nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, privind crearea unei platforme care să combată știrile false.

Reacția PSD vine după ce au apărut informații potrivit cărora prima dintre combinațiile de cuvinte care va fi semnalată ca o posibilă dezinformare și propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de „corupție” ori „incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum „mizerie” sau „furtișag”.

„#Cenzura, #MinisterulAdevărului, #Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare. Ca să fie clar, miniștrii PSD nu vor desemna niciun #cenzor pentru propășirea cultului personalității niciunui tovarăș sau vreunui alt ‘geniu al Carpaților’. P.S. Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă și la timp, nu cu ‘experți’ sau ‘consultanți’ care să vâneze vrăjitoare.”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.