Politica

Raed Arafat: „Nu este exclus ca masca să redevină obligatorie”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seara pentru B1 TV că nu este exclus ca să fie reimpusă măsura obligativității purtării măștii în spații publice deschise dacă rata de infectare continuă să crească foarte mult. În general, atunci când vine vorba despre restricții, șeful DSU a precizat că regimul măsurilor nu a fost eliminat și că intră automat în vigoare în funcție de creșterea ratei de incidență la nivelul ocalităților:

Sistemul restricțiilor încă există, este în legislație, nu a fost anulat. În momentul în care cresc incidențele se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidențe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi”, a spus Raed Arafat.

Referitor la purtarea măștii în spațiile publice deschise, Raed Arafat a precizat:
La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi și ceva la sută. Dacă vedem că este o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi este posibil să se ajungă la unele reguli pe martea măștii, unele măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluție”, a spus Raed Arafat.