Politica

Raed Arafat: „Nu s-a pus problema să relaxăm măsurile din cauza protestelor”

Raed Arafat a vorbit despre faptul că există discuții despre relaxarea anumitor restricții, însă nu din cauza protestelor din stradă.
Raed Arafat a vorbit joi seară, la TVR, despre protestele care au avut loc în România în ultimele zile. Șeful DSU a afirmat că înțelege nemulțumirea oamenilor, însă restricțiile nu pot fi ridicate din această cauză.

Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”, a explicat Raed Arafat.

Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acuma vine și îți spune: să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic, și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină sa ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns? Deci aici este balanța la care trebuie să ajungem și să luăm în considerare părerea experților”, a explicat Raed Arafat.

sursa