Showbiz

Răzvan Cherecheş: „Avem nevoie de restricții mai severe în România”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, cere ca la noi în ţară să fie adoptate nişte măsuri asemănătoare lockdownului austriac.
Răzvan Cherecheş cere lockdown în România în condiţiile în care pandemia este pe un vizibil trend descendent. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 3.021 cazuri noi de persoane pozitive cu SARS-COV-2 şi 233 decese, dintre care 10 anterioare.

Solicitarea vine în contextul în care, de luni, restricțiile care le vizează pe persoanele nevaccinate din Austria vor fi foarte dure.

Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 euro”, a scris Răzvan Cherecheş, pe pagina de Facebook.
Expertul în sănătate publică le solicită autorităților să impună restricții dure și în România.

Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă.

Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, susţine Răzvan Cherecheş.

sursa