Actualitate

Reguli noi in Codul Muncii! Romanii care nu respecta aceste reguli, risca amenda de 20.000 de lei!

Reguli noi in Codul muncii, care vine cu schimbari radicale, conform noului proiect dezbatut in parlament, relateaza bzi.ro.

Conditiile sunt dure pentru patroni care angajeaza cu privire la contractele de munca.

Prima schimbare se refera la definirea clara a acestora:

-primirea la munca a unei persoane, fara incheierea contractului individual de munca in ziua anterioara inceperii activitatii.

-neinregistrarea contractului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

-primirea la munca a unui salariatin perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat.

-primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.

Modificarea prevede ca actul aditional la contractul individual de munca va fi incheiat inainte de producerea efectelor juridice ale modificarii, nu in 20 de zile lucratoare dupa producerea modificarii, cum prevede in acest moment Codul Muncii, efectele producandu-se pentru viitor si nu retroactiv, cum este stipulat in prezent, scrie romaniazi.net.

A patra schimbare adusa Codului Muncii: Guvernul vrea sa le acorde angajatorilor sanctionati pentru munca nedeclarata posibilitatea de a achita jumatate din minimul amenzii aplicate pentru munca nedeclarata, daca o platesc in 48 de ore de la comunicare.