Politica

România, una dintre țările sursă pentru traficul de persoane în Europa

Premierul Marcel Ciolacu atrage atenția: România, una dintre țările sursă pentru traficul de persoane în Europa scrie digi24.ro

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut declarații puternice luni, subliniind că România este una dintre țările sursă pentru traficul de persoane în Europa, cu peste 500 de cetățeni români identificați anual ca victime ale acestui flagel. Într-un mesaj transmis public, Ciolacu a evidențiat amploarea fenomenului și a subliniat necesitatea unei acțiuni ferme și coordonate pentru a combate traficul de persoane.

Premierul a accentuat faptul că cifrele reci nu pot reflecta întregul impact al traficului de persoane, care afectează dramatic viețile multor oameni.

Cu milioane de persoane supuse exploatării în fiecare zi la nivel global, traficul de persoane este un fenomen alarmant care trebuie abordat cu seriozitate și hotărâre.

Ciolacu a evidențiat și aspectul economic al traficului de persoane, subliniind că traficanții obțin profituri anuale uriașe, estimându-se că acestea depășesc 150 de miliarde de dolari americani la nivel global. Acești bani sunt folosiți pentru susținerea activităților ilegale și pentru organizarea rețelelor infracționale.

În contextul în care traficul de persoane evoluează și se adaptează constant, premierul a subliniat importanța unei abordări integrate și coordonate pentru a contracara acest fenomen. El a menționat și elaborarea unei noi Strategii Naționale Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028, care a fost realizată în colaborare cu toți partenerii relevanți, atât din sectorul public, cât și din cel privat.

Cu toate acestea, Ciolacu a recunoscut că mai este mult de făcut și că trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a stopa traficul de persoane. El a subliniat că angajamentul politic al Guvernului României împotriva traficului rămâne neschimbat și că toate resursele necesare vor fi mobilizate pentru a face față acestei provocări umanitare.

În încheiere, premierul a transmis un mesaj ferm de solidaritate și susținere față de toți cei implicați în lupta împotriva traficului de persoane, asigurându-i că Guvernul este un partener real în această luptă crucială pentru demnitatea umană și justiție socială.