Actualitate

România va avea un nou aeroport în județul Galați

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunțat luni, că Autoritatea Aeronautică Civilă din România a avizat construcţia unui aeroport la Galaţi.

Specialiştii au efectuat expertizele în ceea ce privește condiţiile de vânt şi precipitaţii, numărul de ore de ceaţă, precum și numărul de ore de soare, iar Consiliul Judeţean Galaţi va începe procedurile de licitaţie pentru studiul de fezabilitate a aeroportului, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, scrie News.ro.

„Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate. Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi”, a scris, luni, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În ceea ce privește investiţia, aceasta va cuprinde aproximativ 200 milioane de euro.

Aeroportul care urmează să fie construit în Galaţi face parte din Master Planul General de Transport al României. Acesta va fi amplasat în apropiere de localitatea Braniştea.

sursa