Politica

Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS

Una dintre cele mai numeroase comunități de români din diaspora, reprezentantă de Asociația Românilor din Italia, și-a pierdut răbdarea. Cetățenii români din statul condus de către Sergio Mattarella i-au cerut președintelui Klaus Iohannis îndepărtarea USR-PLUS din alianța de guvernare.

Românii din Italia și-au exprimat nemulțumirile cu privire la faptul că USR-PLUS susține introducerea educației sexuale în școli, slaba activitate a ministrului Economiei, Claudiu Năsui și a Departamentului Românilor de Pretutindeni.

„Nu putem să continuăm pe această cale, care este una a dezastrului. Cine nu vede și nu-și dă seama de fariseismul celor de la USR-PLUS, de cacealmaua lor trădătoare, de vânzare de țară în schimbul satisfacerii propriilor interese cât se poate de mercantile, este fie manipulat, fie de aceeași teapă. Globaliști și neo-marxiști până în măduva oaselor, așa-zișii salvatori ai României sunt în realitate o formă deghizată de pierdere totală a identității naționale și spirituale, de aservire altor interese decât celor autohtone.

E cazul ca liberalii, care parcă aveau drept deviză enunțul <>, să se debaraseze de acești <>, dacă nu vor să fie târâți, și ei, în prăpastie”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de Asociația Românilor din Italia președintelui României.

„Trăind în străinătate, membrii Diasporei sunt primii care înțeleg și susțin necesitatea continuării procesului de integrare a țării și de aliniere la standardele UE. Însă una este setul de principii și valori și alta este pierderea eu-lui identitar, iar a-ți ascunde sub standardele UE afacerile oneroase, consultanțele mai scumpe decât obiectul consultanței, șmenurile de toate felurile. Este cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani”, susține Asociația Românilor din Italia.

sursa