Actualitate

Romanii primesc tichete de vacanta in 1 iunie

Toti romanii primesc un tichet de vacanta pe data de 1 iunie, iar persoanele cat vand acest voucher, sunt amendati cu pana la 14 salarii minime, relateaza www.romaniatv.net.

Proiectul de act normativ prevede totodată că impactul bugetar anual determinat de acordarea acestor tichete este de estimat la 1,73 miliarde lei, calculat la valoarea unui salariu minim brut pe economie, de 1.450 de lei.

Prin Programul de Guvernare 2017-2020, Guvernul României s-a angajat că ‘toți salariații din sistemul public vor beneficia anual, începând cu (…) 2017, de un tichet de vacanță egal cu valoarea salariului minim brut din acel an’.

Mai mult, tot în cadrul documentului Program de Guvernare 2017-2020 anterior citat, ‘măsurile urmărite de Guvern vor conduce la creșterea numărului de locuri de muncă și astfel la păstrarea forței de muncă în România’.

Astfel, obiectivul Guvernului este să oprească ‘exodul forței de muncă din domeniul turismului către alte state din relativa vecinătate a României’ stimulând acest domeniu prin ‘acordarea unui tichet de vacanță pentru angajații din sistemul public”, se arată în proiectul de modificare și completare a OUG.

Voucherele de vacanță vor fi emise pe suport electronic și pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor acordate de către angajator și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate, se stipulează la articolul 2, alineatul 22 al actului normativ.