Actualitate

OFICIAL! Tinerii din Romania care au peste 18 ani, primesc tichete. Vestea uriasa care a venit din partea UE!

Toti tinerii cu varsta de peste 18 ani pot primi tichete, si au posibilitatea sa se inscrie la concursul pentru permisele de calatori gratis, pe data de 29 noiembrie – 11 decembrie 2018, relateaza a1.ro.

La noi in Romania sunt deja alocate 450 de tichete pentru tineri romanii, acestia vor fi selectati sa mearga in calatoria dorita spre Europa intre data de 15 aprilie si 31 octombrie 2019.

Acesti tinerii care primesc gratuit tichetele in Europa, doar cu trenul pot calatori, timp de o luna.

Programul european DiscoverEU continuă şi anul viitor, după ce în această vară aproape 600 de tineri români de 18 ani au plecat cu trenul în Europa.

„Din România vor pleca în această etapă aproximativ 450 de tineri, dar pentru că tinerii se simt foarte bine împreună, există posibilitatea ca aceste călătorii să fie individuale sau într-un grup de maximum 5 persoane.

Gaşca ta de prieteni cu care poţi să călătoreşti în maximum 5 țări, pentru o perioadă de 30 de zile, principalul mijloc de transport fiind trenul. ”, spune Ștefan Turcu,reprezentant al Comisiei Europene în România.

Cei care vor să se înscrie în programul DiscoverEU trebuie să împlinească 18 ani până la 31 decembrie, să se înscrie online până la sfasitul lunii vitoare, şi după ce un juriu va face selecţia să îşi facă rucsacul. Călătoriile vor fi între 15 aprilie şi 31 octombrie, anul viitor.