Politica

S-a aflat adevarul! Are multă putere în Europa şi o susţine pe Kovesi. Culisele cazului Bruxelles!

S-a aflat adevarul! Are multă putere în Europa şi o susţine pe Kovesi. Culisele cazului Bruxelles, relateaza evz.ro.

„Cei care sunt împotriva noastră sunt vocali, ei se văd mai bine. PPE-ul, în special colegii noștri germani, și cei din PNL, fac foarte mult zgomot în ce privește acest proces de nominalizare a procurorului european.

Am fost la audieri și nu am evaluat ca om politic, am evaluat ca fost magistrat.

Este pentru prima oară când mi-a fost jenă pentru comunitatea mea profesională pentru că mediocritatea doamnei Kovesi, prin raportare la prestația procurorului francez, era vizibilă.

Cu toate astea se întamplă, cum se întamplă și în politică, nu contează ce reprezintă d.p.d.v. profesional o persoană, contează să fie atașată unei cauze. (…)

Nu contează că această funcție este prea mare pentru doamna Kovesi, contează că este atașată unor idealuri, în ghilimele.

Este pentru prima oară când văd atâta determinare politică într-o instituție care pretinde că este echidistantă, că promovează competența.

Aceasta situație se va deconta”, a declarat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai.

„Este un fel de directivă de la Berlin, este foarte îngrijorător.

În ceea ce o privește pe doamna Kovesi, Berlinul s-a mobilizat, au înțeles cât de benefic este să conduci o țară prin teroare.

Vor să utilizeze experimentul românesc la nivel european.

Germania ne-a amenințat direct cu activarea articolului 7. S-au așteptat ca după aderare noi să fim o piață de desfacere”, a mai afirmat eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai la dcnews.ro.