PoliticaSocial

Scandal de proportii in politica, o purtatoare de cuvant a diplomatiei acuza un deputat de hartuire sexuala!

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe,a dezvăluit sâmbătă că a fost hărţuită sexual de deputatul Leonid Sluţki, deja acuzat de aceleaşi fapte de mai multe jurnaliste din Rusia, transmite Romaniatv.net.

La Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, „Leonid a început să spună la restaurant lucruri care nu mi-au plăcut deloc„, a răspuns ea la postul de televiziune rus NTV după ce a fost întrebată în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală care îl vizează pe acest deputat.

Am fost surprinsă să văd că cei care erau prezenţi  nu au spus nimic în acel moment şi nu m-au sprijinit„, a continuat Maria Zaharova, precizând că faptele s-au petrecut în urmă cu cinci ani, „atunci când ea nu era o persoană cunoscută„.

Mă opun total celor care spun, ‘în fine, să vedem, ea inventează, este genul ăla de fată care nu se îmbracă aşa cum trebuie, toate astea sunt nişte invenţii‘”, a adăugat ea, cerându-le femeilor victime ale hărţuirii sexuale „să vorbească aici şi acum„.
Patru jurnaliste, dintre care trei cu faţa neacoperită, l-au acuzat în ultimele săptămâni pe deputatul Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru afaceri internaţionale, că le-a agresat sexual, mai ales făcând comentarii cu conotaţii sexuale sau încercând să le îmbrăţişeze cu forţa.

După ce întâi a denunţat „o provocare infamă şi josnică„, iar apoi s-a declarat încântat că aceste acuzaţii „îi întăresc autoritatea”, Leonid Sluţki, 50 de ani, a cerut joi, pentru prima dată, iertare presupuselor victime.

Vreau să le cer iertare persoanelor cărora le-am făcut probleme deliberat sau involuntar. Credeţi-mă, nu am făcut-o din răutate„, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, Leonid Sluţki a fost susţinut de majoritatea colegilor din parlament, printre care liderul mişcării naţionaliste LDPR, Vladimir Jirinovski, care le-a acuzat pe presupusele victime că au „primit ordine din Occident”.

Vă este teamă să lucraţi la Duma de Stat? Atunci, schimbaţi-vă meseria„, i-a spus miercuri unei jurnaliste preşedintele Camerei inferioare a parlamentului, Viaceslav Volodin.