Extern

Scandal la Biserica Ortodoxă Română din Marea Britanie

Scandal la Biserica Ortodoxă Română din Marea Britanie: Cerințe șocante pentru botezul unui copil român

Un cuplu de români din Maramureș, stabilit în Marea Britanie, se confruntă cu un scandal după ce au încercat să-și boteze copilul la Biserica Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Pavel și a Tuturor Sfinților Români” din Eastham, o suburbie a Londrei. Ioana și Daniel, părinții copilului, au fost șocați de cerințele preotului pentru a oficia botezul scrie romaniatv.net

Cei doi, neînsurățiți, au dorit să-și boteze băiețelul de un an și opt luni, care a avut probleme de sănătate. Contactând preotul bisericii menționate, au aflat că trebuie să îndeplinească mai multe condiții șocante, printre care și semnarea unui angajament de căsătorie într-o anumită perioadă de timp.

Ioana, mama copilului, a declarat că a fost deranjată în mod deosebit de această cerință, întrebând retoric ce se întâmplă dacă nu se căsătoresc. Ea a considerat cerințele aberante și a exprimat nemulțumirea față de abordarea preotului.

Tatăl a dezvăluit că preotul a pus și alte condiții, precum ca nașii să se spovedească și să aducă o adeverință în acest sens, iar în final, ar fi cerut și o sumă de bani pentru botez.

În urma refuzului familei de a accepta aceste condiții, preotul a trimis un mesaj prin care a anunțat că se va ruga pentru ei. Reprezentanții Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale au demarat o anchetă internă, menționând că cerințele preotului sunt „recomandări care trebuie să fie făcute cu tact„.

Cuplul a ales să se adreseze unui alt preot pentru botez, evitând astfel controversele, însă chiar și acesta i-a sfătuit să se întoarcă la biserica de origine, adăugând noi elemente la acest scandal ce ține comunitatea românească din Marea Britanie în tensiune.