Sanatate

Scenariul 4 de coronavirus. Iata cand se ajunge la momentul dramatic!

Scenariul 4 de coronavirus. Iata cand se ajunge la momentul dramatic!
Scenariul 4 de coronavirus. Iata cand se ajunge la momentul dramatic!

In acest moment ne pregatim de orice, incat autoritatiile se pregatesc de toate scenariile ale acestui virus ucigas, doctori lupta sa i-a masuri impotriva COVID-19, iar gradul va fi mai restrictiv, pentru a nu se raspandi cu atata repeziciune, relateaza wowbiz.ro.
In acest moment la noi in tara suntem in scenariul 3, iata ce inseamna asta:
limitarea contactului între persoane
limitarea activităților colective
raportarea călătoriilor
punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.
Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus”, spune GCS.
Iata la cate cazuri de infectari cu virusul COVID-19 se intra in scenariul 3, daca victimile trec de 100 de infectati se intra in acest scenariu.
Autorităţile au decis că scenariul 3 este valabil între 100 şi 2.001 infectări.
Ce se întâmplă în spitale în scenariul 3
Spitalele funcționează după un alt program, iar medicii sunt chemați de acasă, din libere.
Zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt lărgite, iar celelalte cazuri sunt mutate în paturi din „spitalele de suport”, acestea fiind stabilitate de autorităţi.
In scenariul 4 de COVID-19, este atunci cand in Romania sunt anuntati peste 2.001 persoane cu acest virus, atunci se activeaza scenariul 4.
Masurile luate in scenariul 4 este unul drastic ca cel din Italia.
Se inchid granitele tari, cat scoala, izolarea la domiciliu, inchiderea unitatilor comerciale non-esentiale, cum ar fi, baruri, restaurante, magazine.