Extern

Scoția: Pandemia lasă afacerile „aproape de epuizare”

Companiile scoțiene sunt „aproape de epuizare” după 12 luni de „unele dintre cele mai dificile condiții de tranzacționare din istoria modernă”.

Camerele de comerț scoțiene au declarat că restricțiile Covid și noile reguli de tranzacționare cu Uniunea Europeană și-au luat efectul.

Sondajul trimestrial realizat la 370 de firme a confirmat că retailul a fost cel mai afectat.

Companiile din turism sunt mai pozitive pe măsură ce comenzile de blocare încep să fie ridicate.

Probabil că magazinele neesențiale vor putea fi redeschise pe 26 aprilie după o închidere de patru luni, în timp ce puburile, restaurantele și cafenelele vor putea, de asemenea, să se redeschidă pe o bază limitată.

Guvernul scoțian a legat apariția de la blocare la lansarea vaccinului. Marți, Nicola Sturgeon a confirmat că Scoția și-a atins „efectiv” obiectivul inițial de vaccinare.

Ospitalitatea și turismul necesită redeschiderea mai rapidă
Ce reguli Covid se schimbă și când?
Camerele de comerț scoțiene au declarat că există optimism în ceea ce privește vaccinul în mediul de afaceri.

Cu toate acestea, indicatorul său economic trimestrial pentru ianuarie-martie 2021 a constatat, de asemenea, că:

Retailul a fost sectorul cel mai slab performant, după ce a petrecut cea mai mare parte a perioadei închise – optimismul și vânzările s-au prăbușit
Turismul este mai plin de speranță înainte de revenirea vizitatorilor interni, dar aceștia raportează scăderea fluxului de numerar și recrutarea rămâne redusă
Dificultățile comerciale cu Europa reprezintă o problemă semnificativă pentru întreprinderile din domeniul serviciilor financiare și ale întreprinderilor și din industria prelucrătoare – deși există semne de încredere emergentă
Încrederea în industria construcțiilor este redusă, deoarece costurile au crescut în spirală, deși sunt pozitive în ceea ce privește contractele în curs de desfășurare.
Tim Allan, președintele grupului, a declarat: „Afacerile din Scoția sunt aproape de epuizare, deoarece continuă sloganul prin unele dintre cele mai dificile condiții comerciale din istoria modernă.

Președintele grupului, Edith Monfries, a declarat: „Există peste 4000 de pub-uri în Scoția și 130 de fabrici de bere care contribuie la 1.66 miliarde de lire sterline și plătesc 785 milioane de lire sterline în salarii. Urmărirea rapidă a redresării sectorului nostru va fi esențială pentru economia și socialul Scoției. recuperare.

„Avem nevoie de un plan pe termen lung care să facă puburile și fabricile de bere scoțiene sustenabile pentru viitor, astfel încât sectorul turistic vibrant al ospitalității și al turismului să poată prospera din nou”.
sursa