Actualitate

Sean Connery: Actorul James Bond a murit la vârsta de 90 de ani

Sir Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, a spus familia sa.

Actorul scoțian a fost cunoscut mai ales pentru interpretarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran și a apărut în șapte dintre thriller-urile de spionaj.

Sir Sean a murit liniștit în somn în Bahamas, fiind „de rău de ceva timp”, a spus fiul său.

Cariera sa de actorie a durat șapte decenii și a câștigat un Oscar în 1988 pentru rolul din The Untouchables.

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade și The Rock.

Necrolog: Sir Sean Connery
Cariera lui Sir Sean Connery în imagini
Jason Connery a spus că tatăl său „avea mulți din familia sa, care ar putea fi în Bahamas, în jurul său”, când a murit peste noapte la Nassau. O mare parte din filmul Bond Thunderball fusese filmat acolo.

El a spus: „Lucrăm cu toții la înțelegerea acestui uriaș eveniment, așa cum sa întâmplat abia atât de recent, chiar dacă tatăl meu se simte rău de ceva timp.

„O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere tristă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”.

Publicistul său, Nancy Seltzer, a spus: „Va avea loc o ceremonie privată urmată de un memorial care nu a fost încă planificat odată ce virusul s-a încheiat”.

Își părăsește soția Micheline și fiii Jason și Stephane.

Daniel Craig, actualul James Bond, a spus că Sir Sean este „unul dintre adevărații mari ai cinematografiei”.

„Sir Sean Connery va fi amintit ca Bond și multe altele”, a spus el.

„El a definit o epocă și un stil. Inteligența și farmecul pe care le-a prezentat pe ecran pot fi măsurate în megawați; a ajutat la crearea blockbusterului modern.

„El va continua să influențeze actorii și producătorii de filme deopotrivă în anii următori. Gândurile mele sunt alături de familia și cei dragi.”

Referindu-se la dragostea lui Sir Sean pentru golf, el a adăugat: „Oriunde s-ar afla, sper că există un teren de golf”.

Dame Shirley Bassey, care a cântat temele pentru trei filme Bond, inclusiv Goldfinger, a adus un omagiu spunând: „Sunt extrem de întristată să aud de trecerea lui Sean.

„Gândurile mele sunt cu familia lui. El a fost o persoană minunată, un adevărat gentleman și vom fi conectați pentru totdeauna de Bond.”
Sir Sean, de la Fountainbridge din Edinburgh, a avut prima sa apariție la filmul major în 1957 filmul gangsterului britanic No Road Back.

A jucat pentru prima oară James Bond în Dr No în 1962 și a continuat să apară în alte cinci filme oficiale – și neoficialul Never Say Never Again în 1983.

El a fost considerat în mare măsură ca fiind cel mai bun actor care a jucat 007 în franciza de lungă durată, fiind deseori numit ca atare în sondaje.
sursa