Politica

Secretarul de stat Horațiu Moldovan: ”Este greu de spus dacă ce e mai rău a trecut”

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că este greu de spus că ce a fost mai rău a trecut, cu referire la evoluția epidemiei de coronavirus în România. Asta pentru că ne confruntăm cu un fenomen necunoscut a cărui evoluție este dificil de anticipat.

Prezent, luni seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, Moldovan a precizat însă că deocamdată nu este semnificativ faptul că în ultimele două zile au fost înregistrate din nou peste 200 de cazuri zilnice de COVID-19 în țara noastră.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a mai spus că, din punctul său de vedere, mai importantă este starea de sănătate a populației decât reluarea activităților economice, avertizând că o relaxare bruscă a restricțiilor ar putea produce confuzie în rândul cetățenilor, situație care ar fi greu de gestionat în contextul epidemiei.

Horațiu Moldovan: Dacă murim de coronavirus sau se produce o catastrofă din punct de vedere medical, vine în planul doi reluarea activității economice

Suntem la capătul a două luni de măsuri severe și cu costuri psihologice în populație, care au fost impuse cu scopul de a putea să gestionăm acest fenomen epidemic, care este un fenomen nou, atât pentru noi, cât și pentru întreaga omenire. (…)

Opinia mea este că întâi trebuie să supraviețuim fizic, biologic, ca indivizi și ca societate și trebuie să fim într-o anumită stare de sănătate, după care, sigur, trebuie să funcționeze economia și să existăm din punct de vedere economic și social. Dacă murim de coronavirus sau se produce o catastrofă din punct de vedere medical, vine în planul doi reluarea activității economice. Nu neagă nimeni că este necesară activitatea economică, este o balanță între aceste două fenomene. Am luat niște măsuri care ne-au prezervat de un accident sever, să privim partea bună a lucrurilor”, a explicat Horațiu Moldovan.

citeste mai mult aici.