Sport

Simona Halep ar putea fi forțată să joace semifinala și finala în aceeași zi

Simona Halep ar putea fi forțată să joace semifinala și finala în aceeași ziGuy Forget, directorul turneului de la Roland Garros, a anunțat că se va face tot posibilul ca întrecerea feminină să se termine sâmbătă, conform tradiției.

Totuși, calendarul ultimelor trei zile de turneu nu arată prea bine pentru Simona Halep.

Sportiva noastră ar trebui să joace joi sfertul cu Anisimova, după ce partida programată inițial miercuri a fost amânată din cauza ploii.

Acestea fiind spuse, dacă va ajunge până în finală, campioana en-titre de la Paris nu va avea nicio zi de pauză între meciuri.

Ba mai mult, lucrurile ar putea sta chiar și mai rău, în condițiile în care Halep ar putea fi forțată să joace și semifinala, și finala în aceeași zi – sâmbătă.

Pentru mâine (n.r. joi), prognoza este ok şi cred că vom reuşi să terminăm meciurile. Va fi extrem de dificil vineri, există o prognoză care anunţă vreme rea. Chiar acum se discută într-o şedinţă opţiunile pe care le avem. Niciuna dintre ele nu este ideală. Am putea juca pe până la trei terenuri.

Va fi o decizie pe care va trebui să o luăm, pentru că ar fi oportun ca cele două semifinale feminine să înceapă la exact aceeaşi oră, iar ambele fete să aibă aceeaşi şansă de a se recupera.

Ar fi dramatic ca una dintre ele să aibă de aşteptat. Cred că ar trebui să fie conştientă toată lumea că mai bine joci pe o arenă mai mică decât să nu ai aceleaşi şanse pe mai departe.

Joacă pentru a câştiga turneul, nu pentru a câştiga o semifinală. Unele jucătoare ar putea considera că este lipsă de respect, dar nu este! Vrem să fim corecţi cu toată lumea”, a spus Guy Forget într-o conferință de presă.

În orice caz, oficialul parizian a mărturisit că, în cele din urmă, finala fetelor ar putea fi mutată duminică.

„Multe dintre aceste fete au aşteptat toată viaţa lor să joace un meci atât de mare, să joace cu o asemenea miză. Ţinem pumnii strânşi că vom reuşi să jucăm printre picături. Nu vrem să mutăm finala feminină. Dar dacă trebuie să mutăm finala a doua duminică, dacă nu vom avea de ales, o vom face”, a afirmat el.

Totuși, marea emoție a lui Guy Forget pare să fie semifinala masculină Roger Federer vs Rafa Nadal.

Dacă reuşim să jucăm mâine va fi bine, atunci ne vom face griji pentru vineri, care, repet, este o zi deja foarte complicată. Prioritatea noastră sunt fanii. Avem norocul de a avea trei arene principale magnifice. Este o problemă, pentru că vineri am avea de jucat două semifinale feminine, două masculine – dintre care un meci Rafael Nadal – Roger Federer pe care îl aşteaptă toată lumea. Acesta ar trebui să se joace primul dintre meciurile masculine. Avem două finale importante şi sper să le putem juca la timp.

Un meci poate dura 15 minute sau trei ore la feminin. La masculin se poate juca peste cinci ore. Când avem anunţată vreme incertă, evident, este greu să anticipezi perfect, dar trebuie să fii pregătit pentru cel mai negru scenariu„, a adăugat acesta.

B1.ro