Actualitate

Şofer dus cu mașina poliției la bancomat să scoată banii de şpagă

Detalii incredibile ies la iveală din dosarul polițiștilor șpăgari de la Serviciul Rutier din Botoșani. Agenții făceau orice pentru a-și primi șpaga de la cei opriți în trafic. De exemplu, un șofer care nu avea bani la el a fost dus cu mașina poliției la bancomat să scoată suma pe care o ceruse un polițist drept mită
Cât de disperați să ia mită erau unii polițiști din Botoșani

Ancheta inițiată de procurorii anticorupție în cadrul Serviciului Rutier scoate la iveală aspecte de neînchipuit. Una dintre informațiile verificate acum de anchetatori este legată de un caz fără precedent. Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre șoferii opriți în trafic pentru o abatere rutieră nu ar fi avut niciun ban prin buzunar, ci doar cardul de debit.

Chiar dacă polițistul rutier putea să-i aplice un avertisment, el nu ar fi vrut să renunțe la șpagă și atunci a căutat o modalitate de compromis. Astfel, contravenientul ar fi fost urcat în mașina de poliție și dus la un bancomat din municipiul Botoșani, de unde a fost extrasă suma aferentă.

Acum, anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune.

Iar, într-un alt caz, doi polițiști au cerut și au primit de la un șofer câte un pachet cu produse lactate, în valoare de 50-60 de lei.
16 foști și actuali polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani sunt acuzați de DNA că ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în perioada iunie-noiembrie 2020.

În urma descinderilor de pe 2 iunie, opt polițiști au fost arestați preventiv, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar. Ulterior, și în cazul celor arestați măsura a fost revocată de Curtea de Apel Suceava, cei opt fiind plasați și ei sub control judiciar.

sursa