Showbiz

SPORT-Daniele Porcu a decedat

Daniele Porcu, un jockeu italian de excepţie, a murit joi, la vârsta de 34 de ani, la aproximativ o lună după ce fusese diagnosticat cu cancer.
Daniele Porcu a fost diagnosticat cu cancer după ce a participat la un concurs în Japonia, la sfârşitul lunii noiembrie.

Pe data de 8 decembrie, Daniele Porcu a postat pe Facebook un mesaj în care spunea: „Nu ştii niciodată cât eşti de puternic până când opţiunea de a fi puternic este singura care ţi-a mai rămas„.

A urmat un uriaş sprijin afectiv pentru sportiv, de la oameni din întreaga lume. Mesaje video de susţinere i-au fost trimise şi de compatroţii săi Frankie Dettori și Umberto Rispoli, dar și de Christophe Soumillon.

Daniele Porcu a obţinut primele succese în 2008, iar la finalul acelui an s-a mutat în Germania, la Koln, unde a lucrat cu antrenori celebri, precum Uwe Ostmann şi Peter Schiergen.

Era un tip mereu vesel. Îmiva lipsi foarte mult„, a spus acesta din urmă, după moartea sportivului. Daniele Porcu a obţinut 892 de victorii în cariera sa de jockeu. Ultimul succes l-a obţinut pe 5 decembrie 2017, la Sexy Juke, din Krefeld.

Daniele Porcu a murit la Milano, joi, 4 ianuarie 2018, la vârsta de 34 de ani.

Romaniatv.net