Actualitate

SRI dupa prinderea teroristului roman cu legaturi in ISIS

SRI ofera noi detalii despre argeseanul adept ISIS care planuia un atentat la o baza militara din Romania. In urma sesizarii facute de SRI, DIICOT a efectual joi mai multe perchezitii, iar suspectul a fost retinut.

OFICIAL: Serviciul Roman de Informatii, in calitate de autoritate nationala in prevenirea si combaterea terorismului, a intreprins masuri specifice de documentare informativa, in baza unui mandat de siguranta nationala, a unui cetatean roman, in varsta de 39 de ani, suspect de terorism.

In fapt, cetateanul a intrat in atentia SRI in anul 2015, prezentand indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de autoradicalizare. Cel in cauza s-a manifestat prin activitati de propaganda terorista, derulate in mediul relational si on-line, in favoarea organizatiei teroriste DAESH, la care si-a declarat adeziunea.

Concret, cetateanul si-a exprimat in repetate randuri intentia, si a incercat sa convinga si alte persoane, de a se deplasa in Siria pentru a se alatura organizatiei teroriste DAESH.

Bzi.ro