Extern

Starea de alarmă din Regat ar putea fi prelungită pentru a patra oară

Starea de alarmă din Regat ar putea fi prelungită pentru a patra oară
Starea de alarmă din Regat ar putea fi prelungită pentru a patra oară

Spania a intrat, luni, în faza 0 de relaxare a restricțiilor de carantină, care presupune deschiderea comerțului mic, a frizeriilor – dar fără posibilitatea clienților de a aștepta la coadă, ci numai cu programare – și a restaurantelor sub forma de livrare la domiciliu.

Tot în această fază, cetățenii vor fi obligați să poarte mască în transportul public, relatează El Pais. Strategia guvernului Pedro Sanchez presupune un total de patru faze, ce vor fi aplicate gradual.

Spania a intrat în faza 0 de relaxare a restricțiilor

Toată Spania intră în această etapă de relaxare, luni, cu excepția insulelor La Gomera, El Hierro, la Graciosa și Formentera, care încep direct cu faza 1, ce prevede din nou posibilitatea oamenilor de a se aduna în grupuri de până la 10 persoane.

Prelungirea stării de alarmă începând cu această săptămână nu are niciun sens”, a afirmat Pablo Casado, liderul PP, înainte ca premierul Pedro Sanchez să anunțe că, miercuri, va cere aprobarea Congresului cu privire la extinderea situației excepționale pentru a patra oară. Pentru ca demersul să fie încununat cu succes, parlamentarii spanioli trebuie să îl încuviințeze cu majoritate simplă.

Între timp, bilanțul continuă să crească. Până la această oră, autoritățile spanioleau depistat aproape 218.000 de cazuri de COVID-19.

Dacă peste 25.000 de pacienți infectați cu coronavirus au murit, mai bine de 118.000 s-au vindecat.

sursa