Actualitate

Starea de alertă, prelungită oficial – Masca devine OBLIGATORIE peste tot

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de miercuri hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Guvernul a aprobat joi HG-ul care merge în Monitorul Oficial.
uvernul a prelungit starea de alertă.

Proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului.

Ședința de guvern s-a finalizat. De sâmbătă intră în vigoare”, a spus Raed Arafat. Este vorba despre hotărârea prin care se prelungește starea de alertă începând cu 8 ianuarie și în care sunt aduse noi restricții, în funcție de rata de infectare.
Masca intră în vigoare când se emite ordinul Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne, deci se poate să intre și mai repede decât sâmbătă”, a precizat el.

Principalele modificări au în vedere următoarele aspecte:

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 8 ianuarie 2022, ca răspuns la situația sanitară provocată de pandemia COVID-19.
Instituirea măsurii de protecție sanitară ce constă în purtarea măștii de tip medical sau FFP2 în toate spațiile închise și deschise. Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă „piesă facială filtrantă” și este un standard european pentru eficiența măștii. Acest tip de mască filtrează cel puțin 94% din toți aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2.

sursa