Actualitate

Statul da bani parintilor care stau cu scolarii acasa, doar daca se suspenda cursurile din nou!

In cazul in care se suspenda din nou cursurile la scoala, din cauza COVID-19, statul da bani parintiilor care vor sta acasa cu copii lor, relateaza spynews.ro.

Mai este putin pana incepe scoala in Romania, iar inceputul este inca cu semnul intrebari din cauza pandemiei.

Însă, acum Ludovci Orban vine cu lămuriri în ceea ce îi privește pe cei care au acasă copii și se gândesc că nu vor avea în grija cui să îi lase, dacă școala se va închide din nou.

Pentru a limita răspândirea de coronavirus în societate, premierul României a declarat luni, 17 augus,t că părinții pot sta fără griji, căci Guvernul le va plăti o parte din salariu pentru a putea sta acasă cu cei mici.

Astfel, dacă școala se va suspenda din nou, părinții copiilor sub 12 ani vor primi o indemnizație de 75% din salariu, adică 193 de lei pe zi brut.

„Pregătim o Ordonanță de Urgență ca acolo unde se suspendă orele pe o perioadă de timp, pe perioada suspendării să continuăm măsura din starea de urgență, și anume să plătim pentru un părinte 75% din venit (dar nu mai mult de 75% din salariul mediu), ca să poată sta acasă cu copilul. Această măsură va fi folosită numai acolo unde se vor lua decizii de suspendare a școlilor”, a spus Ludovic Orban, scrie observatornews.ro.

„Am avut în primă lectură mai multe acte normative legate de începerea anului școlar.

Din care o OUG prin care alocăm 175 de milioane de euro către autoritățile locale și unitățile de învățământ, pentru a achiziționa tablete, măști, dezinfectanți”, a mai declarat premierul.