Actualitate

Stiri Botosani: Angajaţi prinşi în timp ce furau mâncarea bolnavilor

Mai mulți angajați ai unității medicale au fost prinși în timp ce furau mâncarea bolnavilor. O anchetă a fost deschisă în acest caz.
Angajaţi prinşi în timp ce furau mâncarea bolnavilor. Incidentul s-a petrecut pe 31 august, la Spitalul Judeţean Botoşani, însă dosarul a ajuns recent în atenţia poliţiştilor.
Doi angajaţi ai Spitalului Judeţean Botoşani sunt acuzaţi că ar fi furat mâncarea pentru 50 de pacienţi.Totul a ieşit la iveală în urma unui control făcut de managerul unităţii sanitare în bucătărie.

Acesta şi directorul de îngrijiri al spitalului au stat de vorbă cu personalul de serviciu, după care au mers în încăperile care deservesc bucătăria. Aceştia au observat într-o magazie un coş de inox marcat ca fiind pentru deşeuri. În momentul în care au ridicat capacul, au descoperit alimente aranjate într-un sac curat.

După ce au s-au uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, cei din conducerea spitalului au descoperit că o angajată de la bucătărie şi un infirmier au manipulat alimentele şi coşul de gunoi.
Potrivit procesului verbal, în coşul de gunoi erau două pungi cu legume, una de 2,5 kilograme de mazăre, una de două kilograme cu păstăi şi opt kilograme de carne. Practic, echivalentul a 50 de porţii de mâncare din acea zi.

La data de 4 septembrie 2021 am fost sesizați de către reprezentanți ai Spitalului Județean Botoșani cu privire la faptul că alimente din blocul alimentar al unității spitalicești, au fost găsite, ambalate, într-un recipient pentru deșeuri, fiind depozitate în acel loc de către angajați ai unității, în vederea sustragerii acestora. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, cercetările urmând a fi desfășurate pentru verificarea aspectelor sesizate și pentru stabilirea împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

sursa