Auto

Suspensia Rapidă a Permiselor pentru Șoferii Începători

 

Un proiect de act normativ, aflat în dezbaterea senatorilor, ar putea aduce modificări semnificative în ceea ce privește suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru șoferii începători. Conform acestui proiect, „în cazul conducătorilor auto titulari de permis de mai puțin de un an de zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune la cumularea a 12 puncte de penalizare”.

Practic, acest lucru înseamnă că șoferii aflați la început de drum ar putea vedea suspendat permisul de conducere mai repede decât cei cu mai multă experiență. Până în prezent, conform legislației rutiere în vigoare, suspendarea permisului se dispune pentru toți șoferii la acumularea a 15 puncte de penalizare. Propunerea prevede că șoferii începători ar putea pierde dreptul de a conduce atunci când ating doar 12 puncte de penalizare.

Această modificare ar putea avea un impact semnificativ asupra șoferilor aflați la început de drum, care ar trebui să fie mai vigilenți și mai atenți pentru a evita acumularea rapidă a punctelor de penalizare. De asemenea, ar putea fi necesare eforturi suplimentare pentru a asigura o mai bună educație rutieră și o pregătire mai completă a șoferilor începători, în scopul reducerii riscului de accidente și încălcări ale regulilor de circulație.

Este important de menționat că acest proiect de act normativ se află încă în faza de dezbatere și nu a fost încă adoptat în forma sa finală. Deciziile luate în cadrul procesului legislativ vor determina dacă aceste modificări vor deveni sau nu parte din legislația rutieră în vigoare