Politica

Tanczos Barna: Lemnul de foc rămâne permis

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Lemnul de foc rămâne o opțiune în gospodării”

Ministrul Mediului din partea UDMR, Tanczos Barna, a clarificat într-o intervenție recentă că nu se dorește interzicerea folosirii lemnului de foc în gospodării, deși există speculații în acest sens în spațiul public.

În cadrul emisiunii „Selectiv” de la B1 TV, moderată de Dan Bucura, Tanczos Barna a subliniat necesitatea găsirii unor alternative pentru menținerea confortului în gospodării și, în același timp, reducerea consumului de lemn.

„Autoritățile române s-au angajat să facă o analiză până în 2023 privind metodele de reducere a consumului de lemn de foc în gospodării”, a declarat ministrul. „Este important să venim cu soluții sustenabile și să educăm populația în acest sens.”

Conform ministrului Mediului, eliminarea treptată a surselor fosile din balanța energetică este o direcție impusă de strategiile europene, însă lemnul de foc va rămâne în continuare o opțiune viabilă pentru mulți români.

„Adevărul este că nu se elimină lemnul de foc din ecuație”, a subliniat Tanczos Barna. „Trebuie să găsim modalități de utilizare mai eficientă a acestei resurse și să promovăm tehnologii mai prietenoase cu mediul.”

Astfel, în ciuda direcțiilor europene care vizează reducerea consumului de lemn de foc, autoritățile române își propun să găsească echilibrul între protecția mediului și menținerea accesului populației la surse de încălzire convenabile.