Politica

Tăriceanu vorbește despre ruperea iminentă a coaliției PSD-ALDE

Tăriceanu vorbește despre ruperea iminentă a coaliției PSD-ALDELiderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sugerează că partidul pe care îl conduce ar putea ieși de la guvernare în contextul dezacordului din coaliție legat de desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidențiale.

Tăriceanu s-a declarat dezamăgit de partenerii de la PSD și a susșinut că nu se teme că va rămâne fără funcția de președinte al Senatului.
Sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. Sunt nemulțumiți. (…) Nu suntem legați ombilical de guvernare. (…) Funcția de președinte al Senatului este una extrem de onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestia asta. Nici pe colegii mei miniștri nu i-a născut mama miniștri”, a declarat Tăriceanu la TVR.

De asemenea, Tăriceanu i-a acuzat pe cei de la PSD că pregătesc rectificarea bugetară fără a se consulta cu ALDE.
Era normal să primim o propunere de rectificare pe baza căreia să facem propuneri, să venim cu comentarii și propuneri. Am văzut o lungă lista de amputari de buget, pentru că veniturile nu sunt la nivelul preconizat. Dar trebuie să existe o logică și nu știu dacă există una„, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

sursa