Scitech

Telefonul tău se supraîncălzește? Posibile cauze și ce soluții ai la îndemână

Un telefon care se supraîncălzește poate să sufere din cauza unor probleme permanente ce pot apărea din această cauză. Descoperă care sunt cauzele sau soluțiile pe care le ai la îndemână și cum se poate preveni acest lucru.

Orice telefon se poate încălzi la un moment dat. Dar, acest lucru poate deveni o problemă atunci când acesta devine foarte cald și nu mai poți să îl ții în mână sau când începe să nu mai reacționeze la comenzi.

De ce se încălzește telefonul?

În general, un telefon se poate supraîncălzi din cauza unei utilizări excesive, unei baterii uzate care poate fi schimbată la un service telefoane,  din cauza unei surse directe de căldură sau din cauza unui procesor supraîncărcat. Cel mai bine ar fi să te asiguri și de faptul că ai un telefon actualizat, deoarece aplicațiile care sunt mai vechi pot cauza și ele probleme atunci când vine vorba despre performanță. Iată câteva posibile cauze:

Lumina directă a soarelui

Dacă lași telefonul direct la soare, acest lucru ar putea cauza supraîncărcarea sa. Chiar dacă stă la soare chiar și pentru o perioadă mai scurtă, acest lucru poate duce la golirea bateriei sale și la alte probleme legate de performanță. Iar dacă lași telefonul la soare pe o perioadă mai lungă, piesele sale interne ar putea suferi probleme permanente și vor trebui înlocuite la un service telefoane. Dacă deții un dispozitiv Huawei, află că există foarte multe service-uri gsm care oferă servicii de reparații telefoane Huawei, de exemplu.

Un procesor supraîncărcat

Dacă procesorul telefonului tău este supraîncărcat, atunci acesta va încălzi telefonul tău de la interior. Procesorul telefonului tău este ca și creierul său, iar dacă are de realizat multe sarcini, se va supraîncălzi.

O baterie sau un cablu de încărcare defect

Te-ai întrebat deja până acum – oare de ce se încălzește telefonul meu la încărcat? Sau te-ai dus la un service telefoane cu această problemă? Este perfect normal ca telefonul să se încălzească puțin la încărcare. Dar, dacă telefonul devine foarte cald, acest lucru se poate datora unui cablu defect, care va trebui înlocuit.

Folosirea unor aplicații mai vechi

Dacă o aplicație prezintă un bug sau alte probleme, atunci folosirea excesivă a procesorului telefonului poate duce la supraîncălzirea sa. Cel mai bine ar fi deci ca toate aplicațiile sau sistemul de operare să fie actualizate. Acestea conțin cel mai adesea soluții pentru bug-urile importante. 

Sfaturi suplimentare de care să ții cont:

  • Consultă un expert. Dacă telefonul continuă să se încălzească, poate trebuie să îi schimbi bateria. Ai nevoie deci de specialiștii unui service de telefoane pentru a diagnostica problema și a schimba bateria dacă este necesar.
  • Închide aplicațiile atunci când nu mai ai nevoie de ele.