Politica

Tensiuni uriaşe în PNL! Se clatină scaunul lui Orban

Se încinge lupta în interiorul PNL. La Congresul din toamnă, Ludovic Orban îşi va apăra fotoliul în faţa premierului Florin Cîţu, care-l are însă în tabăra sa pe unul dintre greii partidului: Rareş Bogdan. Cum a făcut acesta posibilă candidatura lui Cîţu la şefia PNL?
Actualul preşedintele al PNL, Ludovic Orban, se va confrunta cu premierul Florin Cîţu la Congresul partidului de la finalul lunii septembrie.

La conferinţă de presă de duminică dimineaţă, când prim-ministrul şi-a anunţat candidatura, Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a stat imediat lângă Cîţu. Motiv pentru care, acum, Orban îl consideră pe Rareş Bogdan principalul complotist împotriva sa.

Nemulţumiri la adresa lui Ludovic Orban în PNL
Rareş Bogdan este liberalul care a încercat cel mai mult să găsească un contracandidat pentru Orban la şefia partidului, să găsească o masă critică care să pună presiune pentru postul de preşedinte al formaţiunii, potrivit EVZ.ro.

Nemulţumirile există de ceva vreme în rândul multor liberali, chiar din perioada când Ludovic Orban era la Palatul Victoria şi a ignorat interesele grupării foștilor membri PD din Ardeal. Iar picătura care a umplut paharul şi i-a determinat pe adversarii lui Orban din PNL să declare o bătălie deschisă la Congres a fost modul în care acesta a negociat în cadrul coaliţiei de guvernare cu USR şi UDMR.

Florin Cîţu nu a fost prima opţiune a lui Rareş Bogdan
Rareş Bogdan a fost liderul acestei grupări. Prim-vicepreşedintele PNL a avut o relaţie fluctuantă cu preşedintele Klaus Iohannis, uneori având binecuvântarea şefului statului pentru acţiunile sale, alteori primind admonestări.

Prima opţiune pentru a-l înfrunta pe Ludovic Orban ar fi fost Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, însă acesta a declinat oferta. Astfel că gruparea liberală condusă de Rareş Bogdan s-a concentrat pe Florin Cîţu, care este oricum un personaj mai plăcut preşedintelui Iohannis decât Emil Boc.

Ce a declarat Ludovic Orban despre Rareş Bogdan, duminică?
“Este opțiunea fiecărui membru al PNL. Știți foarte bine că Rareș Bogdan a avut declarații nu foarte prietenoase la adresa mea şi orice observator atent se putea aştepta. Dar, deocamdată, a fost doar într-o poză.

Au fost care au avut alte păreri și care de multe ori au luat decizii sau au influențat comunicarea publică cu efecte negative asupra PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o am întors și celălalt obraz.

Oameni care nu au fost cu mine, pe care i-am susținut în funcții publice sau în funcții de conducere în continuare. Pentru că nu am ținut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu e cu mine. Am făcut lucrul ăsta din nou. Vreau să vă explic de ce. Pentru că noi toți suntem PNL”, a declarat Ludovic Orban, vizibil nemulţumit de Rareş Bogdan.

sursa