Politica

Theodor Stolojan, adevărul despre lacrimile lui Traian Băsescu

Theodor Stolojan, adevărul despre lacrimile lui Traian Băsescu! Fostul ministru de finanțe, premier, senior economist la Banca Mondială, consilier prezidențial și europarlamentar a fost în 2004 candidatul Alianței DA (Dreptate și Adevăr) la funcția de președinte al României. Însă, cu puțin timp înaintea alegerilor și-a anunțat retragerea din cursă, lăsându-l în locul său pe Traian Băsescu.
Momentul, care a rămas în istorie ca „Dragă Stolo”, a șocat și prin faptul că în discursul său, Traian Băsescu a anunțat cu lacrimi în ochi, că el îl va înlocui pe Theodor Stolojan care avea probleme de sănătate. S-a speculat că de fapt Traian Băsescu a avut un discurs teatral și că lacrimile sale au fost false. La mulți ani după acel moment, care l-a propulsat pe Traian Băsescu în funcția de președinte al României, Theodor Stolojan a spus dacă a crezut în discursul colegului său de politică și mai ales în lacrimile acestuia.

„Traian Băsescu a avut atunci un moment în care omul din el s-a manifestat. Și mi s-a părut, și nu numai mie, toți cei care au fost acolo nu au crezut că a fost un act de actorie, așa cum spuneți dvs. Discutam cam cu o lună înainte de acel moment, discutam și cu Traian Băsescu, că ajunsesem într-o stare de epuizare fizică, nervoasă, în care îmi dădeam seama, și nu numai eu, ci și medicii mi-au spus că trebuie să ies din acea competiție. Eu cu un an și jumătate înainte suferisem o operație foarte grea, de care lumea nu știe, în care am pierdut un rinichi. Trebuia să manifest un echilibru. În toată activitatea mea politică, nu am ținut seama de acest lucru. Să nu uităm că la acel moment, noi nu aveam acces la nicio televiziune publică și trebuia să batem în fiecare săptămână sat după sat și oraș după oraș în campania respectivă”, a afirmat Theodor Stolojan în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

sursa