Actualitate

Traian Băsescu, mesaj pentru magistrati,”M-ați acuzat că am afectat independența Justiției. Voi, slugilor, când ați semnat protocoalele cu SRI, ce ați făcut?”

Traian Băsescu a declarat, că unii magistrați au mentalitate de slugi, motiv pentru care, atunci când el încerca să izoleze Justiția de influența politicului, acești judecători și procurori au avut grijă să se facă ”slugi la SRI”.
În cei zece ani (de mandat la Cotroceni) am încercat să izolez Justiția de influențele politice și de alte influențe. Unii magistrați, judecători și procurori, au avut, însă, mentalitatea de slugi și și-au căutat stăpâni.
Dacă i-am protejat de politic, s-au făcut slugi la SRI. A început acum să le cadă tencuiala aroganței cu aceste protocoale, că am aflat că au și CSM și ÎCCJ și IJ protocoale cu SRI, iar când eu îndrăzneam să spun ceva despre Justiție, cu țâfnă, CSM spunea că președintele afectează independența Justiției.

Dar voi, slugilor, care ați semnat protocoale cu SRI, cum sunteți? Eu am afectat independența Justiției sau slugile care au întocmit aceste protocoale?”, a declarat fostul președinte.

B1.ro