Scitech

Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre Windows 7

Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre Windows 7Windows 7 nu mai este un sistem de operare acceptat, ceea ce înseamnă că actualizările Microsoft publicate pe 14 ianuarie 2020 au fost ultimele.

Cu alte cuvinte, nicio altă actualizare nu ar fi lansată pentru Windows 7 înainte și utilizatorilor li se recomandă, evident, actualizarea la un sistem de operare acceptat, indiferent dacă este vorba de Windows, Linux, Mac sau Chrome OS.

Deși nu vom vorbi despre riscurile de securitate ale rulării Windows 7 după încheierea asistenței, există totuși câteva lucruri pe care utilizatorii trebuie să le știe dacă doresc să rămână cu această versiune de sistem de operare.

Windows 7 poate fi activat în continuare
Prima dintre ele se referă la activarea Windows 7. În ciuda faptului că nu mai primește actualizări de securitate, Windows 7 poate fi încă instalat și activat la fel ca înainte. Aceasta înseamnă că, dacă curățați instalarea Windows 7 pe dispozitivul dvs., nu ar trebui să întâmpinați probleme de activare a acestuia, deoarece întregul lucru ar trebui să funcționeze normal așa cum s-a întâmplat încă în zilele în care sistemul de operare primea încă actualizări.

De asemenea, Microsoft confirmă că activarea Windows 7 încă funcționează, dar recomandă utilizatorilor să facă saltul la Windows 10 cât mai curând posibil (ca o notă laterală, Windows 8.1 primește și actualizări până în 2023, deci și această versiune de sistem ar putea fi o opțiune):

„Windows 7 poate fi încă instalat și activat după terminarea asistenței; cu toate acestea, va fi mai vulnerabil la riscurile de securitate și la viruși din cauza lipsei actualizărilor de securitate. După 14 ianuarie 2020, Microsoft vă recomandă să folosiți Windows 10 în loc de Windows 7 „, spune Microsoft.

Internet Explorer este mort și el
Pe lângă Windows 7, Microsoft a întrerupt și Internet Explorer 11 pentru această versiune Windows, așa că dacă nu faceți upgrade, trebuie să găsiți un browser diferit.

Internet Explorer va continua să ruleze în mod normal pe un dispozitiv Windows 7, dar nu vor fi lansate alte actualizări, ceea ce înseamnă că veți lipsi o mulțime de funcții noi care vor fi disponibile în browserele terțe.

În acest moment, Google Chrome este principalul browser de birou de acolo, cu cota de piață de aproape 65%, iar Google a anunțat deja suport pentru Windows 7 de cel puțin 18 luni în plus.

Dacă doriți să vă conectați cu software-ul Microsoft, noul browser Microsoft Edge bazat pe Chromium va fi, de asemenea, rulat pe Windows 7 și va primi actualizări până în iulie 2021.

Actualizările gratuite la Windows 10 sunt încă disponibile
În 2015, când Microsoft a lansat Windows 10, a lansat și o promoție de actualizare gratuită, permițând tehnic Windows 7 să facă upgrade la noua versiune de sistem de operare fără costuri. Promoția a durat un an, așa că în iulie 2016, upgrade-urile gratuite trebuiau să se încheie.

Cu toate acestea, în mod neoficial, actualizările gratuite au fost încă permise și acestea sunt posibile și astăzi cu instrumentul de creare a mijloacelor media . Acest lucru se datorează faptului că, cel puțin în funcție de un presupus angajat Microsoft, compania își dorește cât mai mulți utilizatori pe Windows 10, așa că nu-i pasă neapărat de unde provin actualizările.

Cu alte cuvinte, chiar dacă suportul pentru Windows 7 s-a încheiat, puteți să faceți upgrade la Windows 10 fără a plăti o licență. Desigur, nu există nicio garanție că această metodă va continua să funcționeze în viitor și acesta este motivul pentru care este important să efectuați upgrade-ul cât mai curând posibil pentru a vă asigura că întreaga chestiune nu va aduce un cost suplimentar.

Microsoft spune că atunci când vă deplasați la Windows 10, este mai bine să faceți o instalare curată, așa că v-aș recomanda să efectuați mai întâi actualizarea cu Instrumentul de creare media pentru a beneficia de actualizarea gratuită și apoi să începeți de la zero cu o nouă instalare de Windows 10.

sursa