Advertoriale

Win10 vs Windows 11? Ce sistem de operare să alegi în 2024?

Windows 10 rămâne unul dintre cele mai apreciate sisteme de operare lansate de Microsoft. Totuși, în contextul în care mediul digital este atât de volatil, actualizările sunt inevitabile. Pe 5 octombrie 2021 a fost dezvoltat windows 11, o nouă versiune, care promitea funcții mult mai avansate, dar și un design inovativ. Totuși, mulți au rămas sceptici, mai ales că la început au existat câteva bug-uri și erori tehnice.

 

Alegerea depinde în mare măsură de preferințele și nevoile individuale ale utilizatorului. Dacă vrei să știi ce licență windows este mai recomandată în 2024, descoperă mai jos câteva criterii importante de achiziție.

 

 

Windows 10 este un sistem de operare stabil și matur, având beneficiul unui suport îndelungat

 

Windows 11 a fost gândit ca un upgrade la windows 10. Însă, varianta anterioară rămâne încă relevantă, tocmai datorită specificațiilor pe care le prezintă:

 

  • Este compatibil cu o gamă variată de software și hardware, ceea ce îl face o alegere convenabilă pentru mulți utilizatori și companii.
  • De la lansarea oficială în iulie 2015, Windows 10 a trecut prin mai multe actualizări majore. A devenit unul dintre cele mai accesate sisteme de operare din lume.
  • Microsoft oferă suport constant și asistență tehnică pentru gestionarea upgrade-urilor. De asemenea, are o interfață intuitivă și familiară utilizatorilor Microsoft, ceea ce ușurează semnificativ procesul de navigare.

 

Windows 11 aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește securitatea

 

În ciuda funcționalităților pe care le prezintă windows 10, eficiența noii versiuni nu poate fi contestată. Pe lângă designul user-friendly și noua organizare a meniului principal, avantajele se resimt și din punct de vedere al securității. Dacă achiziționezi o licență windows 11 vei avea certitudinea că expunerea la un atac cibernetic este redusă din start.

 

Iată doar câteva dintre cele mai apreciate specificații:

 

  • Sistemul permite doar instalarea aplicațiilor cu reputație bună. Orice încercare de a descărca fișiere neautorizate sau cu risc de răspândire a virușilor este eliminată.
  • Tehnologia Trusted Platform Module (TPM) 2.0 favorizează gestionarea în siguranță a datelor și informațiilor cu caracter personal. Printre funcțiile pe care le îndeplinește se numără: generarea de chei, stocare securizată sau criptarea fișierelor.
  • Optimizare pentru Microsoft Edge. Windows 11 este adaptat pentru a oferi o viteză de încărcare îmbunătățită și a opri implicit orice problemă de securitate asociată cu navigarea.

 

 

Cum alegi?

Device Protected By Cyber Security

Dacă încă oscilezi între cele două sisteme de operare, nu-ți face probleme. Există câteva sfaturi care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:

 

  • Evaluează nevoile tale specifice. Începe prin a te gândi la ce vei folosi dispozitivul. Ai nevoie de actualizări suplimentare pentru a optimiza timpul de lucru și productivitatea? Sau ești pasionat de gaming și vrei să ai o altă experiență vizuală? Chiar dacă windows 11 se află în topul preferințelor, în unele cazuri s-ar putea să fie necesară o licență windows 10 pro.
  • Nivelul de siguranță. Securitatea este un aspect critic al unui sistem de operare, mai ales în mediile corporative sau în cazul utilizării pentru activități specifice. Asigură-te că oferă actualizări frecvente și are funcționalități integrate de protecție împotriva amenințărilor cibernetice.
  • Costurile implicate. Costul sistemului de operare poate fi un factor important în luarea deciziei. Unele alternative sunt disponibile gratuit, în timp ce altele implică cheltuieli de achiziție. Verifică bugetul și alocă suficiente resurse pentru a te bucura de o variantă certificată. Pirateria este încă practicată, dar nu este deloc recomandată. Investiția într-o licență windows îți va aduce avantaje pe termen lung. În plus, există furnizori, care pun la dispoziție pachete promoționale și reduceri diverse.

 

 

Windows 10 rămâne una dintre cele mai accesate opțiuni, dar windows 11 aduce modificări inovative.

 

Achiziționează și tu o licență și bucură-te de beneficiile pe care le oferă atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic!