ActualitateExtern

Trump acuzat pentru a doua oară

„Neconstituțional” sau „necesar”: americanii reacționează la acuzare
Președintele Trump tocmai a devenit primul președinte în ședință care a fost acuzat de două ori de Camera Reprezentanților SUA.

Un sondaj recent al CBS a arătat că o mică majoritate a americanilor erau în favoarea acuzării lui Trump.

Le-am cerut membrilor grupului nostru de alegători BBC să cântărească și ei.

Iată ce au spus:

Mesaj de citat: Tot ceea ce a făcut este neconstituțional și, în calitate de președinte, primul lucru pe care ar trebui să îl facă este susținerea Constituției. Dacă nu pentru el lupta continuă a rezultatelor alegerilor și susținerea că alegerile au fost furate, dacă nu pentru el care susține acel miting lângă Capitol, dacă nu pentru el vorbind despre „răscoală”, săptămâna trecută nu s-ar fi întâmplat foarte probabil. Din păcate, era complet previzibil. de la Melissa Dangaran 51, din Minnesota
Tot ceea ce a făcut este neconstituțional și, în calitate de președinte, primul lucru pe care ar trebui să îl facă este susținerea Constituției. Dacă nu pentru el lupta continuă a rezultatelor alegerilor și susținerea că alegerile au fost furate, dacă nu pentru el care susține acel miting lângă Capitol, dacă nu pentru el vorbind despre „răscoală”, săptămâna trecută nu s-ar fi întâmplat foarte probabil. Din păcate, era complet previzibil.

Melissa Dangaran
51, din Minnesota
Mesaj de citat: fără precedent. Nu ar fi trebuit să fie deloc acuzat. Nu există nicio justificare, nici un temei juridic, nici o bază constituțională pentru aceasta. Este o grabă la judecată pentru motive ulterioare și o pată întunecată asupra țării noastre. Sunt îngrijorat de standardul dublu și mă tem că Constituția noastră este pe patul de moarte. De ce ar crede cineva care este rațional că președintele nostru a vrut ca oamenii să intre în Capitol? din Belinda Noah 45, din Florida
Fără precedent. Nu ar fi trebuit să fie deloc acuzat. Nu există nicio justificare, nici un temei juridic, nici o bază constituțională pentru aceasta. Este o grabă la judecată pentru motive ulterioare și o pată întunecată asupra țării noastre. Sunt îngrijorat de standardul dublu și mă tem că Constituția noastră este pe patul de moarte. De ce ar crede cineva care este rațional că președintele nostru a vrut ca oamenii să intre în Capitol?

Belinda Noah
45, din Florida
Mesaj de citat: Este mai mult o acuzare simbolică în acest moment, deoarece va ieși în curând, dar este totuși necesar. Nu numai că este o amenințare la adresa securității noastre naționale, dar nu acceptă supremația albă și alte amenințări. Mă întristează profund. de la Williams Morales 19, din Georgia
Este mai mult o destituire simbolică în acest moment, deoarece va ieși în curând, dar este totuși necesar. Nu numai că este o amenințare la adresa securității noastre naționale, dar nu acceptă supremația albă și alte amenințări. Mă întristează profund.

Williams Morales
19, din Georgia
Mesaj de citat: Am fost în DC la miting – nu lângă Capitol – dar l-am văzut pe președinte vorbind cu ochii mei și nu a chemat pe nimeni să asalteze clădirea sau să provoace rău. Este doar o modalitate de a se asigura că nu va candida în următorii patru ani. Este politic și va crea o divizare mai mare între stânga și dreapta. Orice violență ar trebui condamnată corect și corect. A fost un rezultat foarte trist, dar nu cred că a fost cea mai oribilă zi din istoria țării noastre. de la Gabriel Montalvo 21, din New York
Am fost în DC la miting – nu lângă Capitol – dar l-am văzut pe președinte vorbind cu ochii mei și nu a chemat pe nimeni să asalteze clădirea sau să provoace rău. Este doar o modalitate de a se asigura că nu va candida în următorii patru ani. Este politic și va crea o divizare mai mare între stânga și dreapta. Orice violență ar trebui condamnată corect și corect. A fost un rezultat foarte trist, dar nu cred că a fost cea mai oribilă zi din istoria țării noastre.

Gabriel Montalvo
21, din New York
Instrumente de partajare a articolelor

Vedeți mai multe opțiuni de distribuire
Distribuie aceasta postare

Postat la 23:46 23:46
„Nivelul pasiunii în rândul alegătorilor Trump nu s-a risipit”
Sondatorul republican Frank Luntz spune că cea mai „uimitoare statistică” pentru el este faptul că jumătate dintre alegătorii lui Trump vor ca el să lupte în continuare în alegerile din 2020.

„Vor ca el să lupte în continuare până la inaugurare”, a declarat el pentru BBC.

El spune că această pasiune, chiar și în fața dovezilor, explică ce s-a întâmplat în timpul revoltei săptămâna trecută.

Luntz avertizează, de asemenea, că „există pericolul ca partidul republican să se împartă de fapt în jumătate” după Trump – și, așa cum stau lucrurile, în acest moment, „sunt mai mulți oameni care ar merge cu Trump”.

„Nivelul pasiunii în rândul alegătorilor Trump nu s-a risipit”, notează el.

sursa