Extern

Turcia a bătut palma cu China, pentru un vaccin anti-COVID-19

Turcia a bătut palma cu China, pentru un vaccin anti-COVID-19
Turcia a bătut palma cu China, pentru un vaccin anti-COVID-19

Turcia s-a „abonat” la vaccinul anti-COVID-19 al chinezilor. Statul condus de Recep Erdogan va primi în curând un ser cu o eficiență de 91,25%, în ciuda absenței testelor din faza a 3-a, informează presa internațională.

„Suntem convinși acum că acest vaccin este eficient și sigur pentru populația Turciei”, a declarat ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca.

Primul lot al vaccinului produs de laboratorul Sinovac, care va conține 3 milioane de doze, va fi expediat duminică în Turcia. De asemenea, turcii vor avea o opțiune de cumpărare pentru alte 50 milioane de doze.

2 milioane de cetățeni vaccinați zilnic în Turcia

În plus, turcii vor mai semna un contract zilele viitoare cu laboratorul german BioNTech pentru 4,5 milioane de doze, cu opțiune pentru alte 30 de milioane.

Turcia are drept obiectiv vaccinarea de 1,5-2 milioane de cetățeni zilnic, potrivit oficialului Koca. 83 de milioane de locuitori este populația Turciei. În prima tranșă a campaniei vor fi vaccinate 9 milioane de persoane, printre care personalul medical și persoanele vulnerabile.

Până în prezent, Turcia a înregistrat peste 2 milioane de infectări cu COVID-19 și a înregistrat doar 19.000 de decese.

sursa