Extern

Turcia a plasat-o pe logodnica lui Khashoggi sub protecția permanentă a poliției

Autoritățile turce au plasat-o sub protecția permanentă a poliției pe logodnica jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi, transmite Reuters, preluând o știre a agenției Anadolu.

Biroul guvernatorului din Istanbul a plasat-o pe Hatice Cengiz, cetățeană turcă, sub protecția poliției 24 de ore din 24, a relatat duminică Anadolu.

Autoritățile nu au răspuns deocamdată solicitării de a preciza ce anume le-a determinat să ia această măsură.

Jamal Khashoggi, rezident american și editorialist al Washington Post, a dispărut în ziua de 2 octombrie după ce a intrat în clădirea consulatului saudit din Istanbul pentru a obține unele documente necesare pentru căsătoria sa cu Hatice Cengiz.

Timp de câteva săptămâni, Arabia Saudită a negat că ar cunoaște ce s-a întâmplat cu Khashoggi, susținând inițial că acesta a părăsit consulatul. Sâmbătă, Riadul a declarat că jurnalistul a murit în urma unei altercații în incintă. Ulterior, ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir, a calificat moartea lui Khashoggi drept o ”uriașă și gravă eroare”.

În ziua dispariției lui Khashoggi, Hatice Cengiz l-a așteptat mai multe ore în afara consulatului. Întrucât logodnicul său nu și-a făcut apariția, Cengiz a contactat autoritățile, așa cum o instruise jurnalistul, a relatat ea mai târziu.

După ce Arabia Saudită a confirmat moartea lui Khashoggi, logodnica acestuia a scris în limba arabă, pe Twitter: ”Ți-au luat trupul din această lume, dar zâmbetul tău minunat va rămâne pentru totdeauna în lumea mea”.