Politica

Un angajat al Ministerului Agriculturii a fost diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al Ministerului Agriculturii a fost diagnosticat cu COVID-19
Un angajat al Ministerului Agriculturii a fost diagnosticat cu COVID-19

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat, joi, că un angajat al instituției pe care o conduce a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Acesta se află, în prezent, sub supraveghere medicală, iar persoale cu care a intrat în contact au fost plasate în izolare la domiciliu. De asemenea, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost făcută o dezinfecție generală, a precizat Oros.

Un angajat al Ministerului Agriculturii a fost testat pozitiv la COVID-19

„În data de 2 iunie, un angajat al MADR a informat, conform prevederilor legale, că a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19 şi se află sub supraveghere medicală. Am anunţat DSP şi au fost stabiliţi contacţii care au fost izolaţi la domiciliu, s-a efectuat o dezinfecţie generală a sediului MADR pentru a preveni apariţia altor cazuri, şi s-au întărit regulile privind diminuarea efectelor pandemiei”, a anunțat Adrian Oros, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, reprezentanții Ministerului au dat asigurări că încă de la începutul epidemiei de coronavirus, au fost luate toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea SARS-CoV-2.

„În acest moment, la nivelul MADR au fost aplicate toate măsurile de siguranţă sanitară posibile, iar alte acţiuni vor fi aplicate ca urmare a deciziilor instituţiilor competente”, au transmis reprezentanții MADR, potrivit Agerpres.

Cinci angajați ai Ministerului Justiției, infectați cu noul coronavirus

Instituția condusă se Adrian Oros nu este singurul minister în care au fost depistați angajați infectați cu noul coronavirus. În luna aprilie, cinci angajați de la Ministerul Justiției au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Este vorba despre persoane care lucrează la Departamentul de buget finanţe, Direcţia de contencios sau Direcția de resurse umane din cadrul ministerului condus de Cătălin Predoiu.

În aceste condiții, în acea perioada, restul angajaților au început să lucreze în regim de telemuncă, pentru a evita astel contaminarea cu noul coronavirus.

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus din România

Cele mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că, la nivel național, au fost confirmate, până acum 19.907 de cazuri de COVID-19, cu 238 mai multe față de rportarea transmisă miercuri, la aceeași oră. Este vorba astfel, de o depășire a numărului mediu de îmbolnăviri înregistrat în ultima săptămână.

În aceste condiții, autoritățile fac un apel la cetățeni să respecte în continuare cu strictețe toate regulile de igienă și distanțare socială impuse până acum pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, datele transmise joi arată că, în continuare 153 de persoane sunt internate la terapie intensivă. Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 1299. În același timp, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproape 13.919 români au fost declarați vindecați și au părăsit unitățile medicale.

De asemenea, până joi, la ora 13.00, la nivel național au fost prelucrate 472.850, cu 13.445 mai multe față de raportarea transmisă miercuri.

sursa