Extern

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident grav în Ungaria

Un român a murit și alți cinci au fost răniți într-un accident rutier pe o șosea din Ungaria, acolo unde un microbuz românesc s-a ciocnit cu un tractor și o dubă
Poliția ungară spune că tragedia s-a produs duminică dimineață, pe Drumul European 42, între localitățile Foldes și Berettyoujfalu din vestul Ungariei.

Două persoane au fost declarate decedate la fața locului și alte nouă au fost transportate la spital, dintre care opt în stare gravă.
Unul dintre decese se referă la un bărbat în vârstă de 56 de ani din Vaslui.

Se pare că a doua persoană decedată este un cetățean al Ungariei, care se afla în duba ce se deplasa în sens opus
Despre accident a vorbit și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor.

In dimineața zilei de duminica, ora 03.56, pe raza județului Hajdu – Bihar din Ungaria (la o distanță de circa 20 km de Oradea) a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autovehicul Ford Transit, soldat cu un bărbat decedat și rănirea altor 6 persoane, printre care si conducătorul auto. Acesta a fost identificat în persoana numitului O. Ovidiu (40 ani) din comuna Todiresti care este internat cu răni grave la Spitalul din localitatea Berettyoujfalu din Ungaria.

Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vulturesti (30 ani) si o femeie din Vaslui (31 ani) – se pare ca era cu minorul (nu s-a reușit sa se afle starea acestuia). Alte 2 persoane ar fi din judetul Iasi, iar cu privire la una nu s-a aflat de unde este. Se fac demersuri pentru informarea familiilor, atât a persoanei decedate cât si a răniților, de pe raza județului Vaslui”, informează ISU Bihor.

sursa